Μεγεθολόγιο

ΜΕΓΕΘΟΛΟΓΙΟ

 

Το «www.melitifashion.gr» για να διευκολύνει τους πελάτες, σε κάθε προϊόν δημοσιεύει πλήρη επεξήγηση που περιλαμβάνει σύντομη περιγραφή με χαρακτηριστικά, σύνθεση υλικών και μεγεθολόγιο.  Με την πληρότητα των περιγραφών των προϊόντων κατά την ανάρτησή τους στο «www.melitifashion.gr» αποφεύγονται πιθανά λάθη κατά την παραγγελία σας.  Τα νούμερα που χρησιμοποιούνται από τους κατασκευαστές (S, M, L, XL, XXL) ποικίλουν ανά κατασκευαστή, χώρα προέλευσης (Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία κτλ) και για αυτό το λόγο στην εταιρία μας απασχολείται ειδικό τμήμα που μετρά με λεπτομέρεια τις αντίστοιχες διαστάσεις κάθε μεγέθους.  Επιπρόσθετα, σε ορισμένα ρούχα, ανάλογα με τη σύνθεση, υπάρχει και ελαστικότητα η οποία ποικίλει και αφορά άμεσα την εφαρμογή στο σώμα του πελάτη.  Για αυτό το λόγο ορισμένες διαστάσεις γράφονται «cm Έως .....cm».

Στα δημοσιευμένα μεγεθολόγια όλες οι διαστάσεις μετριούνται σε εκατοστά (cm) και ανάλογα με το προϊόν περιλαμβάνουν διαστάσεις μήκος, φάρδος ώμων, περιφέρεια στήθους, περιφέρεια μέσης, περιφέρεια γοφών, μήκος και φάρδος μανικιού κ.τ.λ. 

Βρείτε το σωστό μέγεθος

Διαθέστε λίγο χρόνο και μετρηθείτε με μια μεζούρα φορώντας μόνο τα εσώρουχά σας ή αντίστοιχα ρούχα ανάλογα με τη μέτρηση. Εφαρμόστε τη μεζούρα ακριβώς πάνω στο σώμα σας. Για πιο σωστό αποτέλεσμα μπορείτε ζητήστε τη βοήθεια ενός ατόμου. Σημειώστε τα εκατοστά που προέκυψαν από τη μέτρηση και συμβουλευτείτε τους πίνακες μεγεθών για να βρείτε το σωστό μέγεθος.

Περιφέρεια στήθους : Εφαρμόστε τη μεζούρα οριζόντια πάνω στο μεγαλύτερο σημείο του στήθους φορώντας έναν καλό και άνετο στηθόδεσμο. Βάσει αυτής της μέτρησης προκύπτει το μέγεθος για την περιφέρεια του στήθους.  Η περιφέρεια στήθους επηρεάζεται από το μέγεθος πλάτης (π.χ. 70, 75, 80 κ.τ.λ.) και από την Cup (π.χ. B, C, D, E κ.τ.λ.).

 

Περιφέρεια κάτω από το στήθος : Εφαρμόστε τη μεζούρα οριζόντια περιμετρικά, κάτω από το στήθος, εφαρμοστά, χωρίς να πιέζετε το δέρμα, όχι πάνω από ρούχο.  

 

Περιφέρεια μέσης : Εφαρμόστε τη μεζούρα οριζόντια στο πιο λεπτό σημείο της μέσης όχι πάνω από ρούχο.

 

Περιφέρεια γοφών/γλουτών : Εφαρμόστε τη μεζούρα οριζόντια στο μεγαλύτερο σημείο των γοφών/γλουτών όχι πάνω από ρούχο. Η περιφέρεια των γοφών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για να επιλέξετε το σωστό μέγεθος σε παντελόνια, μακριές μπλούζες, σακάκια, ζακέτες και παλτό.

Πλαϊνό μήκος

Για φορέματα μετρηθείτε είτε από το σημείο μεταξύ λαιμού και ώμου είτε από το σημείο της μασχάλης ανάλογα με τη μέτρηση που απεικονίζεται στο προϊόν. 

Για πανωφόρια, μπλούζες, πουκάμισα, φόρμες & σετ και ζακέτες, μετρηθείτε από το σημείο μεταξύ λαιμού και ώμου. 

Για παντελόνια μεμονωμένα ή σε φόρμες & σετ μετρηθείτε από τη μέση μέχρι την πατούσα φορώντας ένα παντελόνι ή φόρμα δικιά σας που σας ταιριάζει.

Για το μήκος μανικιού μετρήστε από τον ώμο μέχρι το επιθυμητό σημείο στον καρπό (μανσέτα) φορώντας ένα πουκάμισο ή μπλούζα δικιά σας που σας ταιριάζει.

Για το φάρδος μανικιού μετρήστε με τη μεζούρα την περίμετρο στο πιο φαρδύ σημείο του μπράτσου όχι πάνω από ρούχο.

Οι ανωτέρω διαστάσεις απεικονίζονται και σε εικονίδια δίπλα σε κάθε προϊόν.  Ενδεικτικά, τα εικονίδια που χρησιμοποιούνται μπορείτε να δείτε εδώ.